Ladingdiefstal – advocaat nodig?

Bij ladingdiefstal gaat het echt om de diefstal van goederen uit een vrachtwagen. Wordt de hele vrachtwagen meegenomen, dan wordt dit niet gekwalificeerd als ladingdiefstal, maar als diefstal van een vrachtwagen. Ladingdiefstal gebeurt veelal op parkeerplaatsen, maar we zien tegenwoordig ook strafzaken van ladingdiefstal waarbij de goederen uit een rijdende vrachtwagen worden gestolen.

Strafbaarstelling ladingdiefstal

Ladingdiefstal is gewoon strafbaar gesteld in artikel 311 Sr. Het gaat om een gekwalificeerde vorm van diefstal waarbij de goederen worden verkregen door middel van braak of verbreking. Vaak vindt de ladingdiefstal ook in vereniging (samen met anderen) plaats.

Bewijs ladingdiefstal

Het bewijs van ladingdiefstal bestaat veelal uit;

  • de bij verdachten aangetroffen buitgemaakte goederen
  • camerabeelden
  • verklaring van getuigen
  • DNA op of in de vrachtwagen dat niet op een andere manier kan worden verklaard

Straffen ladingdiefstal

Naar wettelijke omschrijving is er op ladingdiefstal een maximale gevangenisstraf van 6 jaar gesteld. In de praktijk variëren de straffen die bij ladingdiefstal worden opgelegd van een enkele forse taakstraf tot een gevangenisstraf van wel een jaar.

Verdenking ladingdiefstal – Advocaat nodig?

Wordt u verdacht van ladingdiefstal? Neem dan direct contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten. Wij zullen u bijstaan om ervoor te zorgen dat u wordt vrijgesproken of zo min mogelijk straf zult krijgen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden